Boeken/Books


De Tijd Hervonden wil geen gewone boekhandel zijn. Deze conceptstore focust op een book experience, waarbij niet de kwantiteit maar de kwaliteit van de boeken een belangrijke rol speelt. Deze ‘boek-ervaring’ wil de Tijd Hervonden bewerkstelligen door interactie met haar publiek.


BOOKSHOP


In het leessalon treft de geïnteresseerde bezoeker een selectie van boeken die er op dat ogenblik ‘toe doen’. De samenstelling hiervan gebeurt door mensen uit het vak, maar ook onze lezers kunnen ideeën en voorstellen aanreiken. Zo vindt u er het kruim van de fictie literatuur waaronder literaire klassiekers maar ook boeken die op dat ogenblik in de literaire wereld ophef maken: een nieuw boek van een gerenommeerd auteur, de winnaar van een belangrijke literaire prijs (of een onverdiende verliezer), de langverwachte vertaling van een prachtig boek, …. Met deze  boekenkeuze willen we 'sterk in de tijd staan'.

 

Maandelijks vindt er in de bookshop een ‘update’ plaats. Op deze manier willen we onze bezoekers steeds verrassen en uitnodigen om met nieuwe dingen kennis te maken, of mooie verhalen opnieuw ter hand te nemen.

 

De boeken kunnen in het leessalon worden ingekeken. Er zullen recensies beschikbaar zijn voor de geïnteresseerde lezers.

Boeken die niet tot de selectie horen, kunnen besteld worden. Geef ons een seintje en we reserveren het door jou gewenste boek.BOEKENKETTING


In het café vindt u een selectie van een twintigtal boeken die je kan besnuffelen, verslinden en meenemen. Voor elk boek dat je meeneemt moet je wel een ander boek achterlaten.

Tussen de aangeboden titels vindt u o.m. ‘Het spel van de Engel’ van Carlos Ruiz Zafon, ‘Het Eiland van de vorige Dag‘ van Umberto Eco en ‘Toewijding’ van Elisabeth Gilbert.


HET ANDERE BOEK


Auteurs wier boek (nog) niet is opgenomen in de selectie van boek-& kunsthandel/literair café ‘De Tijd Hervonden’, kunnen een exemplaar ter inzage van onze bezoekers laten. Achter in het boek voorzien wij een papiertje waarop lezers hun appreciatie over het werk kunnen noteren. Zo iemand het boek wenst aan te kopen, bezorgen wij hem/haar een (nieuw) exemplaar

 

LITERAIRE KRING


Voor mensen die willen deelnemen aan een literaire kring, gelieve door te klikken naar de rubriek: agenda. 


EX LIBRIS


Als laatste onafhankelijke boekhandel van Hasselt (er zijn er nog welgeteld twee -2- in onze provincie) bieden we onze klanten een ex libris bij aankoop van een boek.

KultuurHuis De Tijd Hervonden engageerde 10 kunstenaars om een ex libris te ontwerpen. Er werden 12 ontwerpen weerhouden waaruit men bij aankoop van een boek mag kiezen.

Horizontal Ticker
De Wereld van Sofie - Mijn Tweede Huid - Moeder Waarom Leven Wij.
De Helaasheid der Dingen - Bonjour Tristesse - Sprakeloos - à la Recherche du Temps Perdu - De Ontdekking van de Hemel - De Kapellekensbaan - Het Verdriet van België - Schaduw van de Wind - De Ondraaglijke Lichtheid van het Bestaan - Liefde in Tijden van Cholera - De Avonden - In de Naam van de Roos - Dood in Venetië - De Wereld van Sofie - Alice in Wonderland - De Vanger in het Graan - In de Mist van het Schimmenrijk - Datumloze Dagen - De Man die zijn Haar Kort liet Knippen - De Oude Man en de Zee - Van Muizen en Mensen - Mijn Tweede Huid - De Gelukkige Dood - Een Mens van Goeden Wil - Dagboek van een Slecht Jaar - De Verlossing - Zelfportret van een Ander - Kaddish voor een niet geboren kind - Het leven en den dood in den Ast - Geheime Kamers - Van Oude Menschen, de Dingen die Voorbij Gaan - Moeder Waarom Leven Wij? - Het Aapje dat Geluk Pakt - het Eeuwige Telaat - Kerkhofblommen / Ernest Hemmingway - John Steinbeck - Thomas Mann - Umberto Eco - Dimitri Verhulst - Françoise Sagan - Tom Lannoy - Cees Notenboom - Marcel Proust - Harry Mullisch - Albert Camus - Pablo Neruda - Gabriel Garcia Marquès - John Daisne - Guido Gezelle - Lode Zielens - Willem Elsschot - Erwin Mortier – Jerome David Salinger - Arnon Grunberg - Louis Couperus - Kenzaburo Oë, Willem Frederik Hermans - John Maxwell Coetzee - Imre Kertèsz - Orhan Pamuk - Stijn Streuvels - Jeroen Brouwers - Gerard Walschap - Simon Vestdijk – Jostein Gaarder – Patrick Süskind – Benoite Groult – John Irving – Max Havelaar – Arthur Japin – Isabelle Allende – Paulo Coelho – Abdolah Kader !
De Tijd Hervonden.
De Tijd Hervonden .