Ne m’oublie pas

donderdag 8 augustus 2013 11:59Van maandag 5 augustus tot zondag 24 november loopt in de galerij de tentoonstelling “ne m’oublie pas” van fotografe Liesje Reyskens.


Liesje Reyskens


 

Fotografe Liesje Reyskens (°Zonhoven 1984) studeerde magna cum laude af als Master of Fine Arts - Photography aan de Media & Design Academy te Genk.

Ze brak door met de artistieke talentenjacht ‘Canvas Collectie’ waar ze twee maal de finale haalde.  


Hoewel nog erg jong heeft ze al een indrukwekkend portfolio. Haar ogenschijnlijk vrolijke, naïeve, meisjesachtige, sexy en fantasierijke foto’s vonden reeds hun weg naar galerijen en exposities in Amsterdam, Kopenhagen, Madrid, Milaan, Toronto en Los Angeles. Vergelijkingen met  het werk van David LaChapelle of  Erwin Olaf  zijn niet van de lucht. Nochtans geeft Reyskens een zeer eigen dimensie aan haar foto’s.


De foto’s van Liesje Reyskens balanceren tussen realisme en fantasie. Feeërieke beelden van jeugdige onschuld die nader bekeken een duister randje lijken te  hebben. Reykens ensceneert: kleuren, decors, kleding, make-up, pose... Ze laat niets aan het toeval. Schitterende beelden met een sterk narratieve dimensie. 


Liesje Reyskens maakte fotoreportages voor o.m. De Morgen Magazine, Elle Belgium en Goedele. Ze toonde een grote installatie op de Hasseltse Triënnale Superbodies (2011). Reyskens trad ook op als kunstenaar/curator voor het kunstproject Reconverse in Beringen (2012).

Zowel op Reconverse (Beringen) als Kunstrai (Amsterdam) toonde ze werk in ‘augmented reality’. Gebruik makend van mobile devices als smartphones en tablets krijgen haar foto’s een extra dimensie en komt het beeld in beweging.

JvM


Liesje Reyskens toont twee recente werken in KultuurHuis De Tijd Hervonden (Hasselt). (tentoonstelling: Ne m’oublie pas - 5 augustus tot 24 november 2013)

Zij is ook geselecteerd voor een expositie in het huis van de Belgische ambassadeur in Nederland.  (tentoonstelling: First we take The Hague, then we take Berlin - 5 september 2013 tot 5 oktober 2014)